Ένα σημαντικό ντοκουμέντο έφτασε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε. Είναι ο εκλογικός κατάλογος της Βυτζίστας του έτους 1883 που καταρτίσθη επί τη βάσει του εκλογικού καταλόγου της τελευταίας βουλευτικής εκλογής, (η οποία έγινε στις 20-12-1881, λίγους μήνες μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας).
Το ντοκουμέντο αυτό ανασύρθηκε και έφτασε σε μας από τον αξιόλογο ερευνητή Μπρέντα Θανάση (μέσω των συμπατριωτών μας Παντελή και Γιώργο Δημ. Τσάκαλο). Ο Θ. Μπρέντας με περισσή χαρά μάς διέθεσε τον κατάλογο μαζί και άλλων χωριών του τότε Δήμου Κοθωνίων και μας προέτρεψε να δημοσιεύσουμε.
    Το γεγονός συνέπεσε σε μια περίοδο που προσπαθώ να συντάξω ένα γενεαλογικό δημοτολόγιο της Μεσοχώρας (Βυτζίστας). Θα έλεγα ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο και καλό στάδιο. Η έρευνα όμως συνεχίζεται και ο εκλογικός κατάλογος με βοήθησε αρκετά σε εισαγωγή και ταυτοποίηση νέων ονομάτων.
Ευχαριστούμε το Θ. Μπρέντα για το ντοκουμέντο που μας διέθεσε και τους νέους δρόμους αναζήτησης που μας έδειξε.
Θανάσης Καλαντζής

ΥΓ. Όσοι επιθυμούν να συνεργαστούμε και να ανταλλάξουμε στοιχεία για το γένος τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου (akalant[at]gmail.com).

Τυχαίες εικόνες

acheloos1.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im2.jpg