Το «Ε», ένθετο της εφ. ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, στο φ. της Κυριακής 26-04-09 είχε πολυσέλιδο αφιέρωμα στη Μεσοχώρα και τις επιπτώσεις του φράγματος. Η παρουσία της Μεσοχώρας στα ΜΜΕ έρχεται ως συνέχεια άλλων παρουσιάσεων του πρόσφατου παρελθόντος. Να θυμίσουμε την ΝΕΤ, το Skai, το AlJazeera, το CNN παλιότερα αλλά και τις συχνές αναφορές στα αθηναϊκά έντυπα μέσα.
    Οι παρουσιάζεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της ΑΧΕΛΩΟΥ ΡΟΥΣ να βγάλει το πρόβλημα της Μεσοχώρας στην ευρύτερη κοινωνία ( Πανελλαδική Κίνηση κατά της εκτροπής του Αχελώου, Οργάνωση Camping) και σε ΜΜΕ πανελλαδικής και παγκόσμιας εμβέλειας.
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι όταν υπάρχει δραστηριότητα των φορέων της Μεσοχώρας και δεν ομφαλοσκοπούν και δεν θεωρούν το πρόβλημα μόνο τοπικό που πρέπει να το διαχειριστούν μόνοι τους, τότε μπορεί να πιέσουμε και μέσω της κοινής γνώμης.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι το ζήτημα της Μεσοχώρας βγαίνει από τα στενά όρια και μπορεί να εξελιχθεί σε ευρύτερο ζήτημα, πανελλαδικό.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26-04-09 ένθετο «Ε»

Μεσοχώρα, Το χωριό που απειλεί να πνίξει ο Αχελώος
«Η ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!» Αποστολή στο χωριό των Τρικάλων, το ένα από τα δύο που απειλείται να σβηστεί απ΄ το χάρτη αν και εφόσον λειτουργήσει το πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο έργο της εκτροπής του Αχελώου. Οι διαμαρτυρίες και η αντίσταση των κατοίκων, που τους έταξαν νέους οικισμούς και τους δίνουν .... κοντέινερ, η ερήμωση ενός τόπου που άλλοτε έσφυζε από ζωή, η καταστροφή ενός πλούσιου οικοσυστήματος, οι παλινωδίες της εξουσίας και το γαϊτανάκι συμφερόντων αποτελούν τα επεισόδια ενός σίριαλ που καλά κρατεί εδώ και είκοσι πέντε χρόνια.
Από τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο

Διαβάστε το αφιέρωμα του «Ε» (5,54 MB)

Τυχαίες εικόνες

acheloos2.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im4.jpg