Ανεβαίνοντας στο Αυγό

   Το φυσικό κάλλος στη Μεσοχώρα και την ευρύτερη περιοχή είναι ξεχωριστό. Εμείς το έχουμε συνηθίσει, το έχουμε βιώσει και δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε. Ιδιαίτερο κάλλος παρουσιάζει η περιοχή Βακαριώτικο φαράγγι- Μπαλαδήμας- Βάκαρι- Αυγό.
Για το Βακαριώτικο φαράγγι έχουμε ξαναγράψει. Η αναφορά όμως του περιοδικού «Ανεβαίνοντας στα βουνά του κόσμου» μας το ξαναθύμισε. Η περιοχή με ήπιες και μικρές παρεμβάσεις μπορεί να προσελκύσει λάτρεις του βουνού και της ορειβασίας. (Ας θυμηθούμε πόσο ελκυστική είναι για τους φυσιολάτρες η διαδρομή για Χατζή). Με μικρές παρεμβάσεις το παλιό μονοπάτι Μεσοχώρα- Μπαλαδήμας- Βάκαρι μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Και σε συνδυασμό με το μονοπάτι Βάκαρι- Φορτώσι μπορεί να γίνει ένα καταπληκτικό σύμπλεγμα μονοπατιών.

   Δεν χρειάζεται να γίνει η λίμνη Μεσοχώρας για να δημιουργηθεί ανάπτυξη στην περιοχή, όπως αρκετοί επικαλούνται. (Ας πάνε στην κοντινή λίμνη Πουρναρίου να δούνε ….. ανάπτυξη).

   Διαβάστε περισσότερα στο «Ανεβαίνοντας» - ΕΔΩ - για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Καταπληκτική πληρότητα του άρθρου. Συγχαρητήρια ! ! !

Τυχαίες εικόνες

omada.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im4.jpg