Όλοι εμείς που καταγόμαστε από ορεινά χωρία γνωρίζουμε πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής σε αυτά είναι η βρύσες. Πηγές ζωής, δροσιάς, ξεκούρασης, συνάντησης αλλά δείχνουν επίσης και σε ένα βαθμό την εικόνα που θα σχηματίσει ένας επισκέπτης για το χωριό μας.
   Όλοι γνωρίζουμε το «Βλαχοτάτσι» που καλωσορίζει τον επισκέπτη στο χωριό ή ακόμα κι εμάς τους ίδιους που όταν το βλέπουμε λέμε «φτάσαμε», αλλά πόσες βρύσες υπάρχουν που άλλες ξεχάστηκαν και άλλες στέρεψαν απλά;
   Ο Σύλλογος Μεσοχωριτών Νομού Τρικάλων αποφάσισε να καθαρίσει και να αναδείξει ορισμένες από αυτές.
   Η αρχή έγινε από τον καθαρισμό της βρύσης «Βλαχοτάτσι» που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, μετά προχωρήσαμε σε μία βρύση ξεχασμένη από πολλούς που βρίσκεται στα 500 μέτρα περίπου από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον οικισμό «Σπίτια» στο δρόμο προς «Τζαβαλέϊκα», την βρύση «Κορδαλή», ένα πραγματικό διαμάντι για την περιοχή μας η οποία με τις κατάλληλες ενέργειες θα αποτελέσει σημείο ξεκούρασης για τους πεζοπόρους που ανεβαίνουν κάθε χρόνο στην κορυφή «Χατζή» και αναπόσπαστο κομμάτι της διαδρομής προς αυτή.

Τελευταία καθαρίστηκε η βρύση στις «Αλαταριές» στα Βαρκά, η οποία βρίσκεται μέσα στις σκιές της πυκνής βλάστησης της περιοχής.

   Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν και οι κατάλληλες ταμπέλες έτσι ώστε οι βρύσες αυτές να αποτελέσουν πόλο έλξης για όλους μας. Στόχος του Συλλόγου είναι με την βοήθεια των συγχωριανών, όλες αυτές οι βρύσες να αναδειχθούν και να γίνουν επισκέψιμες.
   Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Καραθάνο, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη μας βοήθησε εθελοντικά στην πραγματοποίηση αυτής της δραστηριότητας.

 Σύλλογος Μεσοχωριτών Τρικάλων

 

Τυχαίες εικόνες

meso13.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im6.jpg