ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ...... κι όμως υπάρχουν ειδήσεις

Εν μέσω καλοκαιριού και κορονοϊού και απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, η ΔΕΗ απαφάσισε να ενεργοποιήσει τον νόμο περί αναγκαστικων απαλλοτριώσεων για τη ΜΕΣΟΧΩΡΑ.   Ο νόμος 2882/01-Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων- αντικατέστησε παλαιότερο νόμο και συντάχθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες γρήγορων διαδικασιών απαλλοτρίωσης ακινήτων εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εις βάρος βέβαια των ιδιοκτητών ακινήτων.

Κατεβάστε το ν.2882/01 από ΕΔΩ [και το αρχείο θα αποθηκευτεί στις Λήψεις ή downloads] και διαβάστε την παράγραφο 5 του άρθρου 3 που καλεί τους ενδιαφερόμενους η ΔΕΗ.
Ο παραπάνω νόμος τροποποιήθηκε σε μερικά άρθρα του από το ν.4070/2012 [σ.σ. 2212-2216] Κατεβάστε το νόμο από ΕΔΩ

Ακόμη κυκλοφόρησε και το τοπογραφικό διάγραμμα της απαλλοτρίωσης που συνοδεύει την Ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε στο Κοιν. Κατάστημα Μεσοχώρας. Για καλύτερη κατανόηση του χώρου, δημοσιεύουμε το επίμαχο τοπογραφικό με ενδείξεις για χαρακτηριστικές θέσεις του χωριού.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 1.δρόμος προς Φράγμα-απαλλοτριωμένος  2.υφωμένος δέντρος 3.Αη-Γιάννης 4.Βλαχοτάτση 5.όρια γραμμή απαλλοτρίωσης  6.Βαθιά Λάκα  7.λάκες Αη-Γιάννη 8.ανώτατη στάθμη λίμνης(773μ.)  9.γήπεδο 10.Μπαλαδήμας

Επίσης υπάρχει εικόνα του τομέα Δ - σε υπόβαθρο χάρτη της google - που εξαιρείται από την απαλλοτρίωση και πάλι με την επισήμανση χαρακτηριστικών σημείων του χωριού για ευκολότερη κατανόηση του χώρου.

ΣΗΜ:[Φανταστείτε ότι στέκεστε στο Σταυρό και κοιτάτε το χωριό. Βλέπετε τον τομέα Δ. Ό,τι βρίσκεται έξω από εξωτερική πράσινη γραμμή απαλλοτριώνεται]

Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας επανάληψης των διαδικασιών των ν.2002 και ν.2009. Μόνο που τώρα δεν θεσπίζεται ειδικός νόμος αλλά ενεργοποιείται ο γενικός νόμος περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Η απάντηση πρέπει να είναι διπλή, και κινηματικη και θεσμική. όπως τότε.

Τυχαίες εικόνες

papadimitriou.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im1.jpg