Ενάντια σε ένα «Φράγμα» στο τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Τελτζίδη

     Εάν αποσαφήνισαν κάτι τα «χρόνια της κρίσης» είναι πως κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Στη νέα μικρού μήκους ταινία «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη, η ηρωίδα του θα αναγκαστεί να φτάσει σ’ αυτήν τη συνειδητοποίηση με τη βία.
   Η υπόθεση αφορά μια νεαρή κοπέλα (Σταματία Παπαθανάση ) η οποία υποχρεώνεται να εγκαταλείψει το σκύλο της προτού μετακομίσει η οικογένειά της εξαιτίας της κατασκευής ενός φράγματος. Σε αυτήν την εξαναγκασμένη από τις περιστάσεις ιστορία ενηλικίωσης, εξερευνάται το σημείο καμπής του καθενός από εμάς, το όριο δηλαδή όπου η ανοχή μετατρέπεται σε συμβιβασμό και το αφύσικο σε ρουτίνα.
   Το cast συμπληρώνουν οι Σίμος Κακάλας, Κωνσταντίνα Τάκαλου και ο κινηματογραφιστής Δημήτρης Αμπατζής. Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται ο σπουδαίος Γιώργος Φρέντζος («Όλα Είναι Δρόμος», «Ονειρεύομαι τους Φίλους μου» ).
   Ο Γιώργος Τελτζίδης έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας με το βραβείο ντοκιμαντέρ για την ταινία «Καθαρό Ραδιόφωνο» και την τιμητική διάκριση για το σενάριο της ταινίας «Γεννήτρια» σε σκηνοθεσία της Νικολέτας Λεούση, το οποίο έλαβε επίσης το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του «Dye» ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης:

Τυχαίες εικόνες

meso13.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im4.jpg