Οι άνθρωποι της Μεσοχώρας δημιουργούν. Αυτή τη φορά είναι ο συγχωριανός μας πολ. μηχανικός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Ε. ΚΑΤΣΑΡΟΣ, επί χρόνια μηχανικός του Δήμου Τρικάλων. Αυτή τη φορά τον συναντάμε στους δρόμους της τέχνης του λόγου. Καλό του ..... δρόμο λοιπόν!

Πολύχρονο έργο προβληματισμών και αναζητήσεων σε κοινωνικά, πολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που πηγάζουν και αποστάζονται από εμπνεύσεις και προσεγγίσεις οραματισμού και καθημερινότητας.   Σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, ο πολυδιάστατος άνθρωπος,  βλέπει και ακροάται  καθημερινά την αρρυθμία του παγκόσμιου παλμού, με τα λίγα καλά και τα πολλά τρωτά, ελπίδες  να διαψεύδονται, προσδοκίες να μην δικαιώνονται, πιστεύω να κλονίζονται, αξίες να μεταμορφώνονται, νέα φετίχ να γεννιούνται, νέα υλικά και μίγματα να παράγονται,  στο όνομα μιας αόριστης υποσχόμενης δόμησης δίκαιου κοινωνικού περιβάλλοντος και υψηλής ποιότητας ατομικής και συλλογικής ζωής.
   Και αυτός ο ίδιος, μέτοχος, δημιουργός και  υποδοχέας των μεταβολών,  στροβιλίζεται και πρέπει να ζήσει  και να δημιουργήσει την απλή ζωή του, παλεύοντας σκληρά,  ανάμεσα σε γνωστές και άγνωστες  σύνθετες σύγχρονες συναρτήσεις, σταθερές και μεταβλητές, με συμμετρίες και δυσαρμονίες και μέσα σε ανεξήγητες αναλογίες αντιφάσεων και αντιθέσεων, σύζευξης και αναίρεσης αρετών και προτύπων.
   Παρά τις δυσκολίες που έρχονται και παρέρχονται, πρέπει να κρατήσουμε ζωντανά τα καλά μας χαρακτηριστικά, την ελπίδα, την αγάπη, το όνειρο.
   Μια διακριτική  ματιά αναζητήσεων και επιβεβαιώσεων στον καμβά  των μετασχηματισμών του κοινωνικού γίγνεσθαι,  όπου δυστυχώς, ο καθένας ζει και πορεύεται μοναχικά στον κόσμο του, στο χρόνο του, με τον τρόπο του.
   Ένα βιβλίο, σε απλό σύμμικτο ποιητικό και πεζό λόγο,  χρήσιμο και ενδιαφέρον για όλους,  στην άγια και αισιόδοξη προσήλωση για έναν καλύτερο άνθρωπο, καλύτερες σχέσεις, καλύτερο κόσμο.

Τυχαίες εικόνες

spitia.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im3.jpg