Αγαπητοί φίλοι,
οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι που η νέα μας ταινία, με τίτλο Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΧΩΡΑ - Ένα χωριό όμηρος ενός μύθου, έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα κάνει πρεμιέρα στο τμήμα Περιβάλλον (Habitat).
Οι προβολές θα γίνουν: Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, 20:00, 1η προβολή
Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, 13:00, 2η προβολή

.

Διαβάστε συνέντευξη: Ο Δ. Κουτσιαμπασάκος, ο Αχελώος και οι Δρόμοι

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Το χωριό Μεσοχώρα καθώς και το πατρικό σπίτι του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ βρίσκονται σ’ έναν ειδυλλιακό τόπο, στις όχθες του ποταμού Αχελώου, στην οροσειρά της Πίνδου. Η περιοχή, όμως, κατακλύζεται από την τεχνητή λίμνη που θα δημιουργηθεί με την εκτροπή του ποταμού· ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
Υλικό από το προσωπικό αρχείο του σκηνοθέτη διαπλέκεται με μαρτυρίες των κατοίκων της Μεσοχώρας αλλά και τον τυποποιημένο λόγο Ελλήνων πολιτικών και τεχνοκρατών, ξετυλίγοντας την απίστευτη ιστορία της ομηρίας του χωριού, της οικογενειακής τραγωδίας του ίδιου του σκηνοθέτη, αλλά και του αξιοθαύμαστου αγώνα των Μεσοχωριτών. Ενός αγώνα που κράτησε πάνω από τρεις δεκαετίες και που είχε ως αποτέλεσμα να αναστείλει την ολοκλήρωση του έργου.
Το 2017, ωστόσο, όλα αλλάζουν δραματικά. Κι ο κίνδυνος πλέον να επαναληφθεί ο μύθος της πάλης του Ηρακλή με τον Αχελώο - αυτήν τη φορά ως σύγχρονη περιβαλλοντική καταστροφή - είναι ορατός… Άραγε έφτασε το τέλος;

Συντελεστές
Διεύθυνση Παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπαιωάννου , Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου, Σύμβουλος μοντάζ: Απόστολος Καρακάσης, Ειδικός σύμβουλος, Γιάννης Τασιόπουλος-φιλόλογος, Μουσική:Βαγγέλης Φάμπας, Μίξη Ήχου:Βασίλης Βασιλάκης, Ηχοληψία: Νίκος Παλιατσούδης, Αντώνης Κυπραίος, Γιώργος Πετρουτσάς, γραφιστικός σχεδιασμός: Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε

τρέιλερ:  https://vimeo.com/319272720

Τυχαίες εικόνες

acheloos3.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im6.jpg