Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, παρευρέθηκε στο περιφερειακό συνέδριο για τη παραγωγική ανασυγκρότηση στη Λάρισα την 11/10/17 και επανάλαβε την εγκατάλειψη της εκτροπής του Αχελώου, κυρίως για τη προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα εξήγγειλε ότι τα ημιτελή έργα του Αχελώου, όπως το φράγμα Συκιάς, θα λειτουργήσει ως ΥΗΕ (Υδροηλεκτρικό).

     Σε ολιγόλεπτη συνομιλία με την πρόεδρο του Συλλόγου μας, κ. Νίκη Οικονόμου, της ανέφερε ότι το ΥΗΕ Μεσοχώρας θα λειτουργήσει γιατί ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα και ότι θα κάνει «το καλύτερο για τη Μεσοχώρα». Ξεχνώντας έτσι εντός λεπτών, ότι η έκτροπη δεν έγινε, λόγω προστασίας του περιβάλλοντος και των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου Επικράτειας (ΣτΕ) (πολιτικός αμοραλισμός? κοροϊδία?, χαρακτηρίστε το όπως θέλετε ο καθένας). Μην λαμβάνοντας συνειδητά υπόψη, ότι η λειτουργία των 2 ΥΗΕ (Μεσοχώρας, Συκιάς) στον άνω ρου του Αχελώου, θα προκαλέσει αμετάβλητη οικολογική καταστροφή του ποταμού, καταστρέφοντας συνολικά ένα ποτάμι 220χλμ, τον οποίο οι πρόγονοι μας είχαν κάνει θεό.

     Ο Αχελώος, ό, τι ήταν να δώσει από φράγματα, «του τα πήραν». Τέσσερα στο σύνολο, με μηδενική οικονομική ανάπτυξη γύρω από αυτά. Επιπλέον, ποιός μας διαβεβαιώνει ότι τυχόν αλλαγή κυβέρνησης (τα υπόλοιπα κόμματα είναι υπέρ της εκτροπής), δεν θα επανέλθει το θέμα της εκτροπής; με έτοιμα πια τα έργα κεφαλής (το φαραωνικό-παράνομο ΥΗΕ Μεσοχώρας-Συκιάς-σήραγγα εκτροπής). Για αυτό μη χαίρονται όσοι συμφωνούν με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί μη εκτροπής του Αχελώου.

     Μεσοχωρίτισες-Μεσοχωρίτες, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διάσωση του Αχελώου, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι η συνέχεια της ύπαρξης της Μεσοχώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διάσωση του ποταμιού της. Ο αγώνας πρέπει να γίνει με όλα τα μέσα (προσφυγή στο ΣτΕ και κινηματικά) για την ακύρωση της λειτουργίας ως ΥΗΕ της Μεσοχώρας, της Συκιάς και των άλλων έργων και σε αυτόν, ζητάμε την συμμετοχή σας.

Τυχαίες εικόνες

spitia.jpg

Πεταλούδες στο χωριό

im2.jpg